Factoring oplossingen

Betrokkenheid bij uw belangen

Bij factoring draait het om debiteurenvorderingen en het managen van de risico’s die met het financieren op die vorderingen gepaard gaan. Gedegen contractdocumentatie maar ook begrip van de juridische kaders, processen en operationele risico’s zorgen voor een stevig fundament. Bloomstead helpt u daar graag bij.

  • Advies over de structuur en de wettelijke kaders (cessie / verpanding);
  • Bulkfactoring en factoring van individuele vorderingen (spotfactoring);
  • Beoordelen en opstellen van contracten, voorwaarden en documentatie;
  • Cessie- en verpandingsverboden;
  • Ketenaansprakelijkheid;
  • Inning van de debiteurenvorderingen;
  • Dreigende insolventie.

Niek Verhoeven heeft, voordat hij in 2008 de stap naar de advocatuur heeft gemaakt, uitgebreid in de keuken van de bancaire wereld en van lease- en factormaatschappijen mogen kijken. Hij kent die wereld en volgt de ontwikkelingen op de voet. Bloomstead zet die kennis, ervaring en netwerk graag voor u in.

Als advocaat staat Niek Verhoeven leasemaatschappijen, factormaatschappijen en banken bij maar ook bedrijven en ondernemers aan “de andere kant van de tafel”. Bij advisering en gerechtelijke procedures vindt u in Niek een gedreven en deskundige advocaat die het verschil wil maken.

NIEK VERHOEVEN
06 22 70 35 69
niek.verhoeven@bloomstead.nl

Gotenweg 11, 5342 PP Oss
Postbus 5007, 5340 CA Oss

Alexander Neophitou is in 2007 zijn carriëre als advocaat begonnen bij Holland Van Gijzen te Eindhoven. Hij is er met name actief geweest op het gebied van het ondernemings- en insolventierecht en daarnaast ook actief in de fusie- en overnamepraktijk.

In 2011 heeft Alexander de stap gemaakt naar het zelfstandig ondernemen als advocaat. Vanaf die tijd heeft Alexander zich ontwikkeld tot een advocaat met een gevarieerde praktijk met nadruk op asset based finance, automotive, lease en factoring.

ALEXANDER NEOPHITOU
06 38 50 43 69
alexander.neophitou@bloomstead.nl

Gotenweg 11, 5342 PP Oss
Postbus 5007, 5340 CA Oss

Asset based finance oplossingen

Bloomstead is een niche activiteit en heeft zich gespecialiseerd in asset based finance. Het biedt oplossingen op gebied van leasing, factoring en andere, op assets (zekerheden) gebaseerde, financieringen.

Financiers en ondernemers zijn bij Bloomstead aan het goede adres voor juridisch advies en support – van de voor- tot aan de achterkant – op dit gebied en ook bij gerechtelijke procedures kunt u op Bloomstead rekenen. Daarnaast beschikt Bloomstead over een uitgebreid netwerk (in en buiten Nederland) om u ook ten aanzien van niet-juridische aspecten van asset based finance, of eventuele andere vragen die buiten de expertise van Bloomstead vallen, verder op weg te helpen.

Kennis en begrip van uw business is de basis voor een goede juridische ondersteuning. Bloomstead steekt dan ook graag tijd in het leren kennen van u en uw onderneming. Een goede en duurzame samenwerking met u is een belangrijke factor voor optimaal resultaat.